Service

Service zit in onze genen

Service is onlosmakelijk verbonden met onze visie en mentaliteit. Wij begrijpen hoe belangrijk het is om zekerheid te hebben wanneer je je droom aan het realiseren bent. Daarom begeleiden wij al onze klanten in het hele proces van ontwikkeling tot aan de uiteindelijke plaatsing. Onze service desk staat paraat voor al onze klanten die nog vragen hebben of ideeën, zelfs na dit traject. 

Aankoop advies

In onze showroom is er altijd iemand van ons team aanwezig om samen de juiste keuze te maken. Onze adviseurs staan iedere dag in contact met onze ontwikkelaars en de mensen in onze fabriek, zo kunnen zij zelfs de meest technische vragen beantwoorden.

Planning en service

Wij verzorgen de planning vanaf het moment van aankoop tot aan de plaatsing van uw stacaravan of chalet op de door u aangegeven locatie. Het vervoeren van een stacaravan of chalet gaat gepaard met wet- en regelgeving, zoals het aanvragen van vergunningen en speciaal transport. Inmiddels hebben wij hier 47 jaar ervaring in en kunnen wij al onze klanten geheel ontzorgen met deze service. 

Service desk

Service zit in onze genen; wij hebben een eigen Service desk die iedere werkdag te bereiken is van 9 tot 5 uur. Hier kunt u terecht met al uw vragen en als het nodig is kunnen onze service medewerkers een afspraak voor u maken met een van onze specialisten die u verder kan helpen.

Financiering

De aankoop van een stacaravan of chalet is een lange termijn investering om van te kunnen genieten. Het is dan ook goed om hierin de juiste financiële afwegingen en keuzes te maken die passen bij uw financiële toekomst. Griftdijk werkt daarom samen met Leenattent waar wij al jarenlang een goede samenwerking mee hebben; zij helpen u graag verder bij het maken van uw persoonlijke financiële plan.